Selecteer een pagina

Zellberg, Oostenrijk, 12 tot en met 20 augustus 2023

9 daagse busreis naar Zellberg, Oostenrijk

Reisschema

Dag 1 – Zaterdag
Vanuit Hoensbroek rijden we via Frankfurt, Neurenberg en München langs de Tegernsee naar ons hotel Englhof in Zellberg in Oostenrijk. Wij zullen daar omstreeks 13.00 uur aankomen.
Na het inchecken genieten we van een welkomstdrankje en het diner in ons hotel. ’s Avonds is er een muziekavond (ovb).

Dag 2 – Zondag
Vrije dag.

Dag 3 – Maandag

Na het ontbijt bezoeken we de Krimml watervallen (entree inbegrepen).

In het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, liggen de Krimml watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. In 1967 werden de watervallen van Krimml door de Raad van Europa onderscheiden met een oorkonde voor natuurbehoud.

De oorsprong van de waterval is de Krimmler Ache die aan het einde van het hoog gelegen Krimmler Achental op 1.460 m boven de zeespiegel in drie fases naar beneden stort. De Krimmler Ache is een gletsjerbeek waardoor de hoeveelheid water sterk varieert. In juni en juli stroomt er 20.000 m³/h water terwijl dit in februari “slechts” 500 m³/h is.

De bovenste fase van de waterval heeft een valhoogte van 140 meter, de middelste van 100 meter en de laagste weer van 140 meter. Na de bovenste waterval volgt een kort vlak gedeelte, hetzogeheten “Schönangerl”. De middelste waterval wordt beschouwd als de mooiste; je hebt er een fraai uitzicht op zowel de bovenste trap van de waterval als over het nabije dal.

Dag 4 – Dinsdag

Na het ontbijt bezoeken we het prachtige Innsbruck.
Het huis met het Gouden Dak is het meest gefotografeerde pand van de stad. Het gelijknamige museum geeft een goed beeld van de historie van Innsbruck en de Keizer Maximiliaan I, een van de belangrijkstepersonen uit de Tiroler geschiedenis. En dat was niet alleen vanwege zijn bijzondere neus.

de stad van de muziek. Een gids geeft ons een rondleiding door deze historische stad, waarvan de schilderachtige binnenstad niet voor niets op de werelderfgoedlijst staat.

Dag 5 – Woensdag

We beginnen de dag met een bezoek aan de zilvermijn van Schwaz. Dit is een van de grootste zilvermijnen van de late Middeleeuwen. In de middeleeuwen kwam ongeveer 85% van het gewonnen zilver uit de mijn in Schwaz. In die tijd was Schwaz de grootste mijnmetropool ter wereld.

Aansluitend brengen wij een bezoek aan Wattens Swarovski Kristallwerken met zijn speciale museum. Binnen zijn bijzondere kristallen te bezichtigen.

Dag 6 – Donderdag

Muziek op de hintertux voor eigen kosten

Dag 7 – Vrijdag

Als de weersomstandigheden het toelaten: na een goede nachtrust gaan we na het ontbijt naar de Wolfsklamm.

De Wolfsklamm is een kloof met houten bruggetjes, mooi uitzicht, maar ook de nodige trappen. U geniet onderweg van de schitterende uitzichten op de rivier die door de Wolfsklamm loopt.

Dag 8 – Zaterdag
Op deze morgen vertrekken we omstreeks 09.30 uur naar Duitsland waar we een overnachting hebben In Landhotel Krone te Geiselwind. Deze overnachting is op basis van half pension en is inbegrepen in de prijs. ’s Avonds is er een muziekavond.

Dag 9 –  Zondag
Omstreeks 10.00 uur vertrekken we naar Nederland waar wij rond 17.00 uur aankomen.

In de reis is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Ontbijt verrassing in de bus
  • Verblijf hotel op basis van half pension 7 nachten
  • Inclusief 3 excursies en entree.
  • Inclusief overnachting in Duitsland op de terugweg op basis van half pension

Excursies kunnen worden gewijzigd i.v.m. weersomstandigheden
Prijs van deze 9 daagse reis inclusief bovengenoemde € 945,00

In samenwerking met Star reizen

Nieling touringcar bv • Groesweg 2a • 6451 GG Schinveld
Tel 045 533 0909 • info@nielingtouringcar.nl