Selecteer een pagina

Mayrhofen, Oostenrijk
9 juli t/m 17 juli 2022

Oostenrijk is een bondsstaat, een federale republiek op democratisch-parlementaire basis.

Oostenrijk heeft een totale oppervlakte van 83.858 km2 en bestaat uit 9 zelfstandige deelstaten (Bundesländer) met elk een eigen regering. De bondswetgeving wordt door de nationale raad samen met de bondsraad (de beide kamers van het parlament) uitgeoefend.
Oostenrijk behoort tot de Europese Unie, de Verenigde Naties alsook tot de meeste VN-organisaties.

Inwoners
98% van de bijna 8 miljoen inwoners zijn Duitstalig. In het zuiden en het oosten leven 6 algemeen erkende volksgroepen: Kroaten, Romanen, Slovaken, Slovenen, Tsjechen en Hongaren.

Flora
De verscheidenheid van het reliëf en het klimaat zorgt voor een zeer gevariëerd plantenrijk. Oostenrijk behoort zelfs tot de bosrijkste landen van Europa. Kenmerkend zijn het loofbos (eiken, beuken) en het gemengd bos (beuken, sparren) in hoger gelegen streken.

Fauna
De dierenwereld in Oostenrijk komt overwegend uit Midden-Europa: ree, hert, haas, fazant, vos, das, marter, patrijs, etc.
Ook de gems, marmot, adelaar en bergkraaien vinden hun thuis in de alpijnse regio’s. Wie zich rond de Neusiedlersee begeeft, komt in een waar vogelparadijs terecht, met rijgers, lepelaars, kluten, wilde ganzen, etc. Sinds enkele jaren is er in Oostenrijk weer een berenpopulatie die zich vooral in de bosrijke, zuidelijk en centraal gelegen bergregio’s begeeft.

Reisschema

Dag 1 Zaterdag
Vanuit Hoensbroek rijden we via Frankfurt, Neurenberg en München langs de Tegernsee naar ons hotel in Mayrhofen in Oostenrijk. Wij zullen daar omstreeks 14.00 uur aankomen.
Na het inchecken genieten we van een welkomstdrankje en het diner in ons hotel.

Dag 2 Zondag
Na het ontbijt vertrekken we omstreeks 08.30 uur naar het Bedevaartsoord Mariastein. Daar kunt U de mis bijwonen die om 10.30 uur begint. Na afloop van deze mis zal er een rondleiding plaatsvinden door een gids. ( o.v.b. ). Aansluitend gaan we terug naar ons hotel en heeft iedereen de gelegenheid om Mayrhofen te verkennen.
De Formule 1 fans kunnen de race van Oostenrijk volgen.

Dag 3 Maandag
Na een goede nachtrust gaan we na het ontbijt naar de Wolfsklamm.
De Wolfsklamm is een kloof met houten bruggetjes, mooi uitzicht, maar ook de nodige trappen. U geniet onderweg van de schitterende uitzichten op de rivier die door de Wolfsklamm loopt.
’S Middags bezoeken we Schloss Tratzberg.
De Tratzberg Express brengt u comfortabel door het sprookjesbos naar het kasteel, waar al een groot hoogtepunt op zijn bezoekers wacht. Met de unieke 360° virtual reality-tour gaat u terug naar lang vervlogen tijden en beleeft u 500 jaar geschiedenis van dichtbij en in 3D.

Dag 4 Dinsdag
Vandaag brengen wij een bezoek aan het beschermd natuurgebied Karwendel. We rijden naar het grootste meer van Tirol, de Achensee. Eventueel kunt U een boottocht maken over de Achensee. In de middag  rijden we naar de Gramail Alm, deze ligt op circa 1.260 meter hoogte. Hier worden wij ontvangen voor Kaffee und Kuche. Verder kunt U hier genieten van de schitterende natuur.

Dag 5 Woensdag
Op deze dag bezoeken wij na het ontbijt de Grossglockner, met een hoogte van 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. We beklimmen de berg via de Hochalpenstrasse die door het natuurpark Hohe Tauern loopt. Tijdens deze route maken wij enkele stops. Verder bezoeken we het plaatsje Heilligenblut. Na deze geweldige dag keren wij terug naar ons hotel voor een heerlijk diner.

Dag 6 Donderdag
Vandaag brengen wij een bezoek aan Wattens Swarovski Kristallwerken met zijn speciale museum. Binnen zijn bijzondere kristallen te bezichtigen.
Aansluitend gaan we naar Rattenberg, de kleinste stad van Oostenrijk.
Rattenberg heeft een schilderachtige ligging tussen de Inn en de Schlossberg. Het middeleeuwse voetgangersgebied voert u langs zorgvuldig gerestaureerde herenhuizen en kenmerkt zich door de vele glasbedrijven. Hierdoor kreeg Rattenberg bekendheid als glasstad. Het Augustiner Museum met Tiroler kunstschatten, de nagelsmid huisjes uit de 12e eeuw, de parochiekerk en het Kisslinger glasblazerij huis zijn zeker een bezoek waard. Trakteer uzelf tussendoor op een overheerlijk gebakje van Konditorei Hacker en proef de zoete lekkernijen! Vanaf de Burgruïne op de Schlossberg heeft u een geweldig uitzicht op het Inntal.

Dag 7 Vrijdag
Vandaag gaan we met de Ahornbahn naar de hoogste ski piste in Mayrhofen.

Dag 8 Zaterdag
Op deze morgen vertrekken we omstreeks 09.30 uur naar Duitsland waar we een overnachting hebben In Landhotel Krone te Geiselwind.

Dag 9  Zondag
Omstreeks 10.00 uur vertrekken we naar Nederland waar wij rond 17.00 uur aankomen.

In de reis is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Ontbijt verrassing in de bus
  • Verblijf Hotel op basis van half pension 7 nachten
  • Inclusief excursies
  • Inclusief entree.
  • Inclusief overnachting in Duitsland op de terugweg op basis van half pension

Excursies kunnen worden gewijzigd i.v.m. weersomstandigheden
Prijs van deze 9 daagse reis inclusief bovengenoemde € 985,00

In samenwerking met Star reizen

Nieling touringcar bv • Groesweg 2a • 6451 GG Schinveld
Tel 045 533 0909 • info@nielingtouringcar.nl